Oyun 42 | Meb Oyunları

Essa Vera Bitkisel Yağlar

Mart 7, 2019 | admin | Yorum yap

İlaç sektöründen kozmetiğe, kimyadan beslenmeye kadar günlük hayatın her alanında kullanılan ürünlerin temel maddelerini doğal ve bitkisel ürünler oluşturuyor. Bitki özlerinden elde edilen yağların üretimi ve tüketicilere ulaştırılması konusunda faaliyet gösteren Essa Vera, sektörün öncüsü olma yolunda ilerliyor. Esssa Vera özellikle %100 doğal bitki özlerinden elde ettiği Jojoba Yağı, Maydanoz Tohumu Yağı ve Limon Kabuğu Yağı ile ürün yelpazesini genişletiyor.

Peki “Jojoba yağı nedir, nasıl kullanılır? Maydanoz tohumu yağı nedir, faydaları nelerdir? Limon kabuğu yağı nerelerde kullanılır, faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?”

İşte doğanın mucizesi bu üç bitkisel yağ hakkında merak edilen soruların cevapları…

JOJOBA YAĞI NEDİR?

Kozmetikte kullanılan balina yağının yerini almasıyla dünyanın birçok yerinde üretilmeye başlanmıştır. Zenginliği doymamış yağ asitlerinden gelen, nemlendirici özelliği yüksek; uzun raf ömrü ile birlikte üretimi ve tüketimi artan Jojoba Yağı anti alerjik yapısı, E vitamini zenginliği ve hürce yenileyici özellikleri ile kozmetik ve cilt bakımına dikkat edenlerin tercihidir.

Jojoba yağının faydaları nelerdir?

Cilt bakımı, kırışıklıkların giderilmesi, saç bakımı ve kepek sorunuyla mücadele, selülit tedavisi, cerrahi yaralın iyileşme süreçlerinin hızlanması, eklem iltihabı ve romatizma tedavisi gibi pek çok alanda etkin olarak kullanılmaktadır.

Jojoba yağı nasıl kullanılır?

Nemlendirici ve yumuşatıcı özelliği ile birlikte cildi temizleyen Jojoba Yağı genellikle cilde doğrudan sürülerek uygulanmaktadır.

MAYDANOZ TOHUMU YAĞI NEDİR?

Maydanoz Tohumu Yağı isminden de anlaşılacağı üzere bitkinin tohumlarından elde edilen renksiz veya çok açık sarı renkte bir yağdır. Ancak yağ, tohumundan üretilebildiği bitkinin köklerinden ve yapraklarından de üretilebilmektedir.

Maydanoz tohumu yağı ne için kullanılır?

Sabun, deterjan, kolonya ve parfüm gibi birçok kozmetik alanda kullanılabilen Maydanoz Tohumu Yağı barındırdığı aromaterapik yapısı ile çeşitli hastalıkların tedavisinde de tavsiye edilmektedir.

Maydanoz tohumu yağının faydaları nelerdir?

Enfeksiyonlar ve hastalıkların tedavisine; romatizma, kan dolaşımı ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır. Akciğerde tümör oluşumunu engellemeye katkı sağlar. Adet düzenleyici ve kan temizleyici, vücut geliştirici, ödem atıcı, idrar söktürücüdür. Cildin korunmasını, sıkılaşmasını ve temizlenmesini sağlar, ciltteki yara ve iltihaplarının tedavisinde kullanılır. Saç bakımı için de etkin bir şekilde tercih edilmektedir.

Maydanoz tohumu yağı nasıl kullanılır?

Maydanoz tohumu yağı cilt bakımı için kullanılacaksa tonik kür ve maske şeklinde olmalıdır. Yağı yüze ve cilde sürmekte bir sakınca bulunmamakla birlikte badem yağı, zeytinyağı veya sirke ile karıştırılarak seyreltilmesi uygundur. Saç bakımı için de önceden hazırlanan ısırgan yağı, zeytinyağı, çörek otu ve keten tohumu yağı karışımına bir iki damla maydanoz tohumu yağı eklenmesi gerekmektedir.

Maydanoz tohumu yağı tek başına içilmemesi gereken bir türdür. Başka karışımlarla birlikte az miktarda tüketilmesi önerilmektedir.

LİMON KABUĞU YAĞI NEDİR?

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinden uykusuzluğa, boğaz ağrısının tedavisinden cilt bakımına kadar pek çok farklı alanda kullanılabilen limon kabuğu yağı yüksek miktarda mineral ve vitamine sahip bir bitkisel yağdır.

Limon kabuğu yağının faydaları nelerdir?

C vitamini zengini olduğu için bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.  Boğaz ağrısına iyi gelir. Birçok bedensel hastalığın tedavisine takviye olarak kullanılır, stresle başa çıkma ve depresyon gibi ruhsal rahatsızlıkların giderilmesine destek olur.

Hazımsızlığa ve sindirime yardımcı etkisinin yanında, kan dolaşımını hızlandırır, sinüsleri temizler. Vücuttaki toksinleri temizler. Diş bakımında kullanılır. Uykusuzluğa, boğaz ağrısına, baş ağrısına ve cilde iyi gelir. Siğil ve nasırların tedavisinde kullanılır, ayrıca el ve tırnaklarda meydana gelen mantarların yok olmasına katkı sağlar.

Limon kabuğu nasıl kullanılır?

İç hastalıkların tedavisine takviye için Limon Kabuğu Yağı seyreltildikten sonra direk olarak ağız yoluyla tüketilebilmektedir. Çay veya suya birkaç damla eklenerek ya da yemek soslarına ilave edilerek kullanılabilmektedir. Cilt bakımı için de yine aynı şekilde farklı karışımlarla birlikte kullanılması uygundur. Yoğurt ve Limon Kabuğu Yağı, Bal ve Liman Kabuğu Yağı gibi karışımlar cildin nemli ve parlak görünmesinde etkilidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir